14 Eylül 2008 Pazar

sağlık

sarımsağın faydaları
Sarımsak özel kokusu, tadı ve soframıza kattıgı lezzeti ile Kayseri mutfagının vazgeçilmezleri arasındadır.Yaglama mantı ve sarımsak ayrılmaz bir bütündür .Biz bu lezzetten eşim ve meslegim sayesinde uzaklaşmıştık ta ki eşim doktora gidene kadar .
Yapılan kan tahlilinde eşimin kanında sarımsakta bulunan maddelerin eksikligi görülmüş ve doktor tavsiyesi ile sarımsak yemeye başladık kokuluda olsa benim için büyük bir mutluluk.
Sarımsakta antioksidan maddeler 2 kuvvetli antibiyotik bol iyot ve kükürt bulundugunu ve insan saglıgı için gerekli oldugunu damarlerı açıp cildi güzelleştirdigini belirtiyorlar.
Fakat kokusu yüzünden sofralarımızdan uzaklaştırdıgımız sarımsaga hakkettigi degeri verelim tabi çevreyi rahatsız etmeden Allahın bize verdigi nimetlerden yararlanalım.
sofranızdan sarımsagınız, yüzünüzde gülümsemeniz eksik olmasın

Hiç yorum yok: